אחרי שנים שלא הוצאתי שום דבר DIY‏¹. נראה לי שאני הולכת ליצור פנזינצ׳יק² בשם
🌟 הסוד הסודי ביותר והגלוי להפליא שא·נשים ציס לא יודעות·ים על הגוף שלהן·ם 🌟 (שם זמני; פתוחה להצעות לשינויים)
הוא ידבר על ריבוי הגוונים של הגוף האנושי, על הומולוגיות במערכת הרביה³ ועל הפוטנציאל לביטויים גופניים שונים ומפתיעים שטמון בכולנו⁴.

לכשאסיים טיוטה אשמח להערות 🙂

‏הערות שוליים: »

#פנזין #פנזינים #מין #מגדר #גוף

¹ 🐞 הדברים שהוצאתי בזמנו זמינים תחת „פושישית”: https://xpr.digitalwords.net

² 📖 ספרון שעשוי מדף מקופל ל־8 דפונים קטנטנים בלי דבק ובלי מהדק, כמו זה: https://austinkleon.substack.com/p/how-to-read-like-an-artist
למרבה השמחה יש חבילה ל־Typst שעושה בדיוק את זה: https://typst.app/universe/package/zen-zine
פנזינצ׳יק יכול להציג רעיון על קצה המזלג, כמו פוסט בבלוג אבל בחמוד, באומנותי ויפה, וכיישות עצמאית שיכולה להתגלגל באופן שלא ציפינו לו. אצור את זה גם דיגיטלית וגם פיזית.

³ ‏🍑~🍆 https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%90%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99_%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%96%D7%94_%D7%9C%D7%96%D7%94

⁴ 💊 כתבתי על זה בקצרה כאן: https://blahaj.zone/notes/a3bahngpti7c01jj

הוצאת פושישית

יש לי עוד כמה רעיונות לפנזינצ׳יקים. כותבת כאן כדי ליצור לעצמי מחוייבות… 🤪

#פנזינציק #פנזינציקים #פושישית

וואי, כתיבה במגבלות מקום זה *קשה*! קצת מזכיר כתיבה כאן: כל עמודון זה כמו הודעה אחת, וטוב שהחלוקה תהיה תימטית ולא סתם חיתוך אקראי של רצף ארוך ל־8. קשה אבל נחמד; אני אוהבת את הפורמט.

(במאסטר הייתי על מקסימום המכסה אחרי שהייתי צריכה להקריב את הערכים שלי ולצמצם את הגודל של השוליים; גם בדוקטורט הייתי לא מאוד רחוקה מהמקסימום למיטב זכרוני)

טוב, אז… אני ממש מתרגשת להגיד שסיימתי לכתוב את הפנזין 📖🎉

מוזמנות לקרוא את גרסת הטיוטה, שכוללת גם שני פוסטרים¹ בעמודים האחרונים, בתמונות המצורפות או כקובץ PDF (הכי נוח):
https://xpr.digitalwords.net/senmova/pdf/sex.heb.pdf

ממש ממש אשמח לשמוע את כל מה שיש לכן להגיד, גם ברמת התוכן וגם ברמת הקנקן 🏺
הפידבק שלכן חשוב לי 🙂

כשהנוסח העברי יהיה חתום ומנוי וגמור אתרגם ללעז, אעלה לפושישית עם רקע ואדפיס עותקים.

¹ הם לא במישרין בנושא אבל חשבתי שיהיה מתאים לצרף אותם. בגרסה המודפסת הם יהיו בצד השני של הדף, נגישים בפירוק של הקיפול.

@ruxotves
שומרת לעצמי לקרוא ולהעיר בהמשך היום

@yuvalne

תודה 🙏

כדאי לקרוא מה־PDF כדי להבטיח שסדר העמודים יהיה נכון, או לוודא עם תיאורי התמונות כאן. הסדר של הכפולות הוא:
- כריכה קדמית (שער)
- הקדמה + ריבוי גוונים
- הומולוגיות + טבלה
- הורמונים + טבלה
- כריכה אחורית

סה״כ שלוש כפולות של תוכן ושני צדדים של כריכה.

@ruxotves
קראתי מהפדף, די חמוד! סגנון מאוד אחר של פנזינים מאלו שאני נוטה לראות הכי הרבה (אלו נוטים ממש לרוץ אל הפאנץ'), אבל אני חושבת שהכותרת (במיוחד בגרסתה בגוף ראשון שניסחת אחר כך) מעוררת מספיק סקרנות כדי לפצות על זה.
@ruxotves
נתתי גם לאשתי לקרוא, להלן הערותיה:
- היא צריכה לכתוב זוויג ולא מין, כי יבוא טרנס מעצבן וכבר ראיתי תגובות כאלו בטרנס-חברתי, שיתלונן שמין זה species. כמובן שזו המילה המוכרת יותר והיא מנסה לפנות לקהל רחב ועדיין מישהו בטוח יתלונן.
- "התכונות שכן יש בהן שונותּ," - עם השורוק ועם הפסיק, כדי להקל על הקריאה.
- כדאי לשנות את הסדר סביב ההומולוגיה כך שההגדרה תגיע לפני המילה הלטינית. רציתי להעיר שצריך להגדיר ורק אז שמתי לב שיש הגדרה.
(1 מתוך כמה. מזל שיש בת זוג בערך-סיס בדיוק בשביל הדבר הזה חחח)
@ruxotves
- את יכולה לשאול אותה אם היא קיבלה השראה לפונט מהספר "על בנים ועל בנות"? כי קראתי את הספר הזה מלא פעמים וזה נראה אותו דבר.
- ההערה בכוכבית בנקודה 3 (שפם) מנוסחת מבלבל. לפחות לי זה היה מבלבל. יש מין משפט סופר ארוך עם שני מקפים, נקודותיים... [מחוות שונות שאי אפשר להעלות על הכתב]
- מה זה "קדימות של מגדר על מין"? מה זה אומר? היא אחר כך מסבירה את זה אבל בשלב הזה זה לא ברור למה זה דוגמא. את מה שכתוב בסוף היא צריכה לשים בהתחלה ואז "זו דוגמא" בסוף.
(זה ממשיך. אני עצמי מרוצה מההזדמנות להעיר.)
@ruxotves
- יש פה משהו שהיא חייבת להוסיף בעיני, ואני יודעת שזו האג'נדה הפרטית שלי אבל לא אכפת לי. אני מייצגת בה לא פחות מ10% מאוכלוסיית הנקבות.ים.
היא צריכה לציין abnormalities של אינטרסקס. היא לא צריכה לקחת את זה מאוד מאוד לקיצון, אבל.... PCOS. זה נורא נפוץ, נורא נורא נפוץ, ובגלל שזה לא נחשב אינטרסקס אנשים בסדר לדבר על זה. ואז נקבות.ים שיקראו את זה יגידו "אה! יש לי כזה!".
יש באמת אינסוף מקרים, זה פשוט מקרה מאוד נפוץ באוכלוסייה ולכן אני חושבת ששווה לציין את זה
(ההערה האחת הזאת מתארכת לעוד פוסט)
@ruxotves
- את בכלל לא צריכה לעשות HRT כדי לקבל את האפקטים שממוסגרים פה כHRT או גיל התבגרות "תקין". יש הרבה צורות של אינטרסקס שהוא לאו דווקא מתבטא רק בצורה של מערכת הרבייה. בPCOS למשל, האינדיקציות לPCOS מושפעות בדיוק מהמעגלים ההורמונליים האלה: שיעור יתר, חצ'קון יתר, חלוקת שומן "זכרית", עלייה בסיכון למחלות מטבוליות "של גברים" (כמו סכרת סוג 2, מחלות קרדיו-וסקולריות), שיער ראש דליל יותר, וזה בד"כ גורם לבעיות בפריון כי הגוף לא יכול "להפעיל" את הפסיליטיז בצורה שהן בנויות, קצת בדומה לכשאת לוקחת HRT.
@ruxotves
- הנקודה שלה נכונה, אני פשוט חושבת שאפשר להרחיב את זה. אני פשוט חושבת שהסיס הממוצע שיקרא את זה, ברור שהוא יוקסם וזה, אבל אני חושבת שזה ידבר לאנשים יותר אישית אם היא תתן דוגמא "טבעית" ונפוצה באוכלוסיה, כי אנשים נוטים להסתכל על HRT, על אינטרסקס ועל טרנסיות כדבר שמאוד רחוק מהם, וזו הרי בדיוק הפואנטה של הפנזין, שזה לא רחוק כמו שהם חושבים. אז שלא תדבר רק על טרנסים. שמראות לסיסים שהם לא סיסים כמו שהם חושבים.
(סוף ההערות)
@ruxotves
ועכשיו אפשר לראות למה אני שמחה שאשתי אמנם בערך סיס, אבל היא הסיסית הכי אישה טרנסית שאני מכירה. גם הנושא הספציפי של הומולוגיה הוא special interest שלה הרבה שנים עוד לפני שהיא התחילה ללמוד רפואה.

@yuvalne

> גם הנושא הספציפי של הומולוגיה הוא special interest שלה הרבה שנים עוד לפני שהיא התחילה ללמוד רפואה.

זה משמח ומרגיע אותי מאוד. כשכתבתי את הפנזין על נושא שאין לי מומחיות בו, אלא פשוט משהו שלמדתי עליו קצת ופוצץ לי את המוח, חששתי שאולי אני לא מבינה מספיק כדי לדעת איפה אני מדברת שטויות ואיפה לא. זה שהיא לומדת רפואה (ולא פחות, זה שזה special interest שלה… 😉) ועברה על הטקסט זה מרגיע מהבחינה הזאת.

אז כאמור, מסרי לה תודה ענקית! 🙏

@yuvalne

> […] PCOS […]

תודה רבה! זאת תוספת קטנה (פחות משתי שורות) אבל היא משמעותית מאוד. שיניתי את הניסוח כך שיתפנה מקום כדי להכניס את זה (כל אות נחשבת…), ואפילו בשם עברי למען הנגישות: „שחלות פוליציסטיות” זה יותר מזמין לחיפוש מידע נוסף במקרה הצורך מאשר ראשי תיבות סתומים כמו „PCOS”. התייחסתי אל זה בשם „מצב” (condition) ולא „תסמונת” (syndrome) כי שיפוטיות.

@yuvalne

> […] פונט […]

אני לא מכירה את הספר, כך שזה אפילו לא יכול להיות משהו לא מודע…
הפונט הוא SBL Hebrew, שאני מאוד אוהבת. הוא מיועד במקור לעברית מקראית (תמיכה מעולה בטעמים וכאלה), אבל עובד מעולה גם עם מודרנית.
https://hed.im/@ruxotves/113384178190477380
הבעיה היחידה לעברית מודרנית היא סימני הפיסוק והמספרים קצת לא מתאימים בסגנון, אז החלפתי אותם בגרסה המעודכנת באלה מ„רץ”.
https://www.ezertypehouse.com/fonts/ezerrutz

‏»

מאיה אברמסקי־קרוננברג ☮️ (@ruxotves@hed.im)

מערכות כתב מורכבות, הייצוג שלהן באופן דיגיטלי והרינדור שלהן הם דברים שמדברים אלי. עברית בלי ניקוד מוסיפה מורכבות בכיווניות, עברית עם ניקוד מוסיפה מורכבות בתווים דיאקריטיים all over the place, ועברית עם ניקוד וטעמים מוסיפה סוגיות של מיקום הדיאקריטיקה. יש פונטים ומנועי רינדור שיודעים להתמודד עם כל זה; מהם הנאה ביותר בעיני, שברור שנוצר מתוך היכרות עמוקה עם הצורניות של האותיות ולא כמו העתקה של קווים בציור, הוא SBL Hebrew: ⏰ https://www.sbl-site.org/educational/BiblicalFonts_SBLHebrew.aspx #שעון_מעורער #פונטים #טיפוגרפיה #עברית_מקראית

hed.im הדים

@yuvalne

> […] ההערה בכוכבית […] מנוסחת מבלבל […]
> […] קדימות של מגדר על מין […]

הפכתי ושכתבתי באופן שאני מקווה שעכשיו ברור יותר.
אגב, בשכתוב שמתי לב שהנוסח הקודם מניח שהקוראת יודעת מה זה „ציס”, מה שאי אפשר להניח כמובן. עכשיו הוספתי ביאור בסוגריים.

@ruxotves
לדעתי מנוסח עכשיו הרבה יותר טוב, אריץ גם דרכה שנוטה יותר להסתבך עם משפטים ארוכים לראות שמסכימה.

@ruxotves
לפי התמונות באינטרנט של כריכת הספר, נראה שהמאפיין המאפיין המשותף של שניהם זה ששניהם מושפעי פרנק-ריהל, משמע סריפים קצת יותר כבדים (ואף קובייתיים באותיות כמו ל' ונ') לעומת העדינים של פונט כמו נרקיסים.

(לא, אני לא זוכרת את כל זה בעל פה, אני לא עד כדי כך חנונית טיפוגרפיה, פשוט נכנסתי לערך של פרנק-ריהל בניסיון לראות מה אני מזהה כמאפיין המשותף, ומשם היה קישור למשפחת נרקיס שנתנה קונטרסט טוב.)

@yuvalne

הכותרת של הספר (לפחות לפי התמונות שמצאתי) היא לא באות הדסה?
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%93%D7%A1%D7%94_(%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%9F)

הדסה (גופן) – ויקיפדיה

@ruxotves
יתכן מאוד, כאמור אני לא עד כדי כך חנונית גופנים. אנחנו חושדות גם שאולי זה לא בהכרח הגופן בגוף הספר עצמו.

@yuvalne

מסרי לה תודה מקרב לב על כל ההערות המועילות והמחכימות! 🙂
מה שמה של אשתך, כדי שאוכל לתת קרדיט בדף באתר? (אין מקום בפנזין עצמו, כמובן).

יצרתי גרסה מעודכנת, עם שינויים בעקבות ההערות שקיבלתי כאן (תודה לכל המעירות המאירות!), בתוספת שיפורים קטנים שחשבתי עליהם תוך כדי. היא זמינה להורדה מאותה הכתובת של הקודמת (https://xpr.digitalwords.net/senmova/pdf/sex.heb.pdf). למי שרוצות לראות את השינויים, הנה ההבדל בין הקומיטים:
https://app.radicle.xyz/nodes/seed.radicle.garden/rad:z46q3tjFqttqwmnWLJyyJCrZqan9n/commits/45e977bbcb8738817c27dddcc032d98d7de1938f

@ruxotves
שואלת אותה קודם אם היא רוצה קרדיט (לא שכזה קשה למצוא את השם שלה רק לפי מה פרסמתי פה, אבל עדיין)

@yuvalne

בטח 🙂

@ruxotves
יש אישור שנהיר ובהיר ויש אישור בתרומתה להכיר  
(בקיצור כתוב ברור וטוב והיא זורמת עם הקרדיט)
שמה רותם בן דוד
@ruxotves
כמו כן מחשבה לא קשורה לכלום: האימוג'י  נקרא mtPTK מסיבות שלא ברורות לי ושאולי @AnnaLiMg תדע להסביר, אבל זה משעשע אותי כי המילה הצ'כית לציפור היא pták

@yuvalne @ruxotves @AnnaLiMg

טניס המושבה פ"ת

@shoko @yuvalne @AnnaLiMg

„אם המושבות” בשבילך *פרצוף רציני ביותר*

https://hamoshavaclub.co.il/courses/tennis.php

מועדון ספורט המושבה - טניס

מועדון ספורט המושבה - פתח תקווה - טניס

@yuvalne @ruxotves

וויי אני לא זוכרת...
אף פעם אני לא נותנת סתם שמות
יש משמעות, רק שאין לי מושג מהי 🤷🏻‍♀️

@yuvalne @ruxotves

ptk זה באמת פתח תקווה
t for tennis

m?
לא יודעת חחח

@yuvalne

> […] זוויג […]

זוויג מונח מזווי(ג)ע!
חבל לי על לחץ הדם של מי שיתעצבנו, אבל להשתמש במונח זוויג יהיה לשים לעצמי רגל: בהקשר הזה (בניגוד לפרסומים מדעיים, נגיד) זה אנטי־תקשורתי, מבלבל, חוטא למטרה (טקסט שפונה לקהל הרחב ומובן על ידי הקהל הרחב) ולא מועיל במאום (הרי אין כאן ספק שהכוונה היא לא ל־species אלא ל־sex בכל המופעים). במילים אחרות, pedants gonna pedant.

‏»

@yuvalne

> […] שונוּת […]

הוספתי שורוק; המופע השני של המילה („יש כמובן שונות במינונים”) פחות מבלבל ולא ראיתי צורך להוסיף ניקוד גם בו. הפסיק אחרי קוטע ולדעתי עדיף בלעדיו.

> […] הסדר סביב ההומולוגיה […]

שיניתי למען הנגישות. אני אוהבת קודם מונח ואז הסבר, אבל אני חוששת שזה פחות מזמין.

@ruxotves
אני (ורותם) מסכימות איתך. סתם תכיני את עצמך לפדנטים P:
Come At Me Bring It GIF by Game of Thrones - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Come At Me Bring It GIF by Game of Thrones with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

@ruxotves @yuvalne

האדמו"ר גולדמן הרביעי נראה badass חבל"ז.

@nlb @yuvalne

כשיבואו כל הפדנטיות אשלח אותן אליו 😎

@yuvalne

תודה 🙂

לא סתם אין כאן ריצה אל הפאנץ׳, אלא בניה מדורגת עם הקדמה. הסיבה היא (מלבד הנטיה שלי לבנות דברים מתודית) שהתפיסה „גברים ממאדים ונשים מנוגה” מושרשת בציבור הכללי כאילו היא תפיסה מדעית. זה, בשילוב של זה שא·נשים אנדו־ציס נוטות לראות באינטרסקס ובטרנס „משהו אחר לגמרי” שלא קשור אליהן ולא נמצא איתן באותו מרחב של מין ומגדר, מצדיק לדעתי הקדמה שאומרת ככה: אוקיי, בואו נסתכל למציאות בלבן של העיניים. פסדר, sex is real אבל גם התפיסה שלכן לגבי sex פשטנית וחוטאת לידע המבוסס וגם gender is real.

@ruxotves @yuvalne

ברור, foreplay זה דבר חשוב והכרחי.
אגב, אני מדמיינת אנשים תוהים להם: מה זה הומולוגיה? זה מדעי ההומואיות?